logo

Wild about Letters

Het mooie van Instagram is dat je heel snel en makkelijk in contact komt met ‘soortgenoten’. In mijn geval is dat het handlettering-soort. Als ik al die prachtige creaties voorbij zie komen van de handlettering accounts die ik volg maakt me dat af en toe heel klein, maar het werkt vooral stimulerend en inspirerend.

Eén van de accounts die ik volg is van Ritchietype, met lettering en type design. Op zijn 4e kwam Ritchie, samen met zijn ouders die de Roemeense dictatuur ontvluchtten, naar Duitsland. Sinds een aantal jaren woont hij in Zürich. Ritchie is pas vorig jaar gestart met zijn huidige vorm van handletteren, daarvoor maakte hij tussen zijn 16e en 23e graffiti en maakte hij op zijn 18e ook nog ‘even’ een wereldreis. Dat hij de quote Explore More lettert is dus niet zo raar!

Nou vliegen tegenwoordig de quotes je om de oren, zeker als je geïnteresseerd bent in handletteren. Bij één van de quotes van Ritchie staat hij stil bij de beslissing die zijn ouders destijds maakten om te kiezen voor een betere toekomst, met alle onzekerheden van dien. Dat een goed en veilig leven niet zo vanzelfsprekend is en dat niet iedereen zoveel geluk heeft. Dit soort overpeinzingen, in combinatie met zijn creaties, maken dit account zeer de moeite waard!

En ben je nog op zoek naar een T-shirt? Misschien is een echte Ritchie dan een goed idee!

*****

Ben jij zelf enthousiast over een Instagram account? Ik lees het graag!