logo

Serieus aan de slag

Handletteren is hot en trendy. Loop maar eens door een willekeurige winkelstraat en er staan wel één of meer krijtborden op de stoep. Wil je ergens een koffie bestellen? Kijk maar even op het beletterde bord boven de bar en je kunt je keuze maken. En iedereen wil en kan het tegenwoordig leren. Iedere zichzelf respecterende boekhandel heeft een hoekje gereserveerd voor handletteringboeken. Workshops Handletteren schieten als paddenstoelen uit de grond. Creativiteit kent geen grenzen!

Degenen die deze website al eens eerder hebben bezocht weten dat ik ook creatief bezig ben met handletteren, in de vorm van krijtborden en andere krijtartikelen. Sinds ruim een jaar ben ik heel serieus bezig, inclusief KvK-inschrijving, BTW nummer en Belastingaangifte. En sinds kort ook een eigen plek in Warenhuis Conceptstore in Weert. I’m SERIOUS IN BUSINESS!

Onlangs werd ik aangenaam verrast met een uitnodiging om deel te nemen aan het Serious Lettering Team. Dit is een gelegenheidsteam van veelal professionals op het gebied van Lettering. Sommigen zijn schrijvers van boeken en grafische ontwerpers. Het zogenaamde neusje van de zalm! Ik voel me dan ook zeer vereerd dat ik deel mag uitmaken van deze speciale groep creatievelingen.

Het Serious Lettering Team gaat proberen heel veel geld in te zamelen op 22 en 23 december 2017 in het kader van de actie van 3FM Serious Request. Het goede doel van dit jaar is voor het Rode Kruis om kinderen te herenigen met hun ouders, na verwijdering door rampen of oorlogen. Het bekende Glazen Huis staat dit jaar in Apeldoorn.

Het team Serious Lettering bestaat intussen uit meer dan 20 collega’s. Omdat we samen een grote groep volgers hebben op social media Facebook, Instagram en Twitter verwachten we veel aandacht te krijgen voor deze actie. Een enthousiaste achterban is natuurlijk geweldig, hoe meer mensen we bereiken hoe beter! Intussen hebben we ook een grote groep donateurs bereid gevonden ons van materialen te voorzien. Grote namen hebben zich verbonden aan onze actie!

Op 22 en 23 december kun je ons vinden in het winkelcentrum de Oranjerie (enkele straten van het Glazen Huis vandaan). Daar gaan we LIVE letteren, niet alleen op papier, ook op een groot aantal andere items. We willen iedereen in de gelegenheid stellen ons werk te kopen of te winnen, natuurlijk voor een donatie ten behoeve van het goede doel. Om in de lijn van de activiteiten van het winkelcentrum te blijven, zullen we onze activiteiten vooral richten op kinderen. Er zijn ook kleine aanschuif-workshops, waar je zelf, met of zonder kinderen, aan de slag kunt.

We hebben intussen ook een eigen website, waar de eerste donaties al op binnen zijn gekomen! Dus wil je niet wachten totdat je in Apeldoorn bent, of ben je misschien niet in de gelegenheid om te komen en wil je toch alvast een belangrijk steentje bijdragen, ga naar onze website en maak een donatie! Namens de kinderen alvast bedankt!!

Voorafgaand aan het evenement gaan we online zoveel mogelijk aandacht vragen. We houden online acties, met veel mooie prijzen van onze donateurs. Hou dus mijn Facebook en Instagram pagina in de gaten!

Heb je vragen of wil je gewoon even iets melden over deze actie? Ik zou het heel leuk vinden om reacties te krijgen!!

En intussen geldt natuurlijk: ZEGT HET VOORT, ZEGT HET VOORT!!!