logo

La dolce vita

Druilerig, grijs en koud weer vraagt om een escape! Geen betere omstandigheden om eens goed na te denken over een leuke vakantiebestemming voor 2018. Af en toe heb je inspiratie van buitenaf nodig, zoals de Vakantiebeurs in Utrecht of de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam

Je kunt Amsterdam en Utrecht natuurlijk ook gewoon laten voor wat het is en het advies uit deze blog opvolgen. Dan hoef je alleen maar naar de streek Chianti in Toscane te gaan, om precies te zijn naar Castiglion Fibocchi, en dan in het bijzonder naar Fattoria La Vialla, een biologisch-biodynamisch familielandbouwbedrijf. Klopt, dat laatste klinkt niet meteen uitnodigend, maar als ik zeg verrukkelijke pasta’s, heerlijke wijnen, de lekkerste pesto die je ooit hebt gehad, verser dan vers producten recht van het land en zitten aan een lange picknicktafel, in de schaduw onder een boom met uitzicht op glooiende Toscaanse heuvels, dan begint het vast en zeker al beter te klinken. En dan heb je het nog niet geproefd. En het wordt nóg beter!

Want je hoeft voor al dit lekkers helemaal niet te wachten tot volgende jaar. Wel wat die lange tafels en glooiende heuvels in de zon betreft, maar als je een fantasierijke geest hebt of in heuvels van Zuid-Limburg woont kom je een heel end in de beleving. Want……. al die lekkere producten kun je bestellen via de website van Fattoria La Vialla. En voor relatief weinig verzendkosten krijg je het netjes thuisbezorgd. Is het probleem ‘wat eten we met Kerstmis’ ook meteen opgelost!

En als je dan volgend jaar naar Toscane gaat (ze verhuren trouwens ook huizen op het landgoed!) kun je ter plekke een rondleiding krijgen en zien hoe al die producten worden gemaakt. Om vervolgens de ‘bottega’ (huiswinkel) in te duiken (geopend ma-za, van april-oktober), meer te kopen dan je van plan was en je auto vol te laden met een nieuwe voorraad voor thuis. Voor al die druilerige, grijze en koude dagen die nog gaan komen.