logo

A t/m Z

Ken je het gevoel, je begint met plan A en eindigt bij plan Z? Ik heb het gevoel de afgelopen twee jaar het hele alfabet te hebben doorlopen. Plan A was absoluut ambitieus, een eigenschap die bij mij nog wel eens wil verzanden in…..eh, los zand. Ik kwam meestal niet verder dan plan B en vervolgens verdween het hele plan uit beeld.

Maar niet deze keer, ik was heilig overtuigd van mijn plan A. Ik liep over van ideeën, knipte en plakte dat het een lieve lust was, want zoals iedereen weet, een goed draaiboek is het halve werk. Plan A zou slagen, aan mij zou het niet liggen! Dat ik afhankelijk was van derden om plan A te laten slagen was een feit, maar deed geen afbreuk aan mijn enthousiasme.

Ik ging inmiddels kijkend door een plan-A-bril door het leven, alles stond in het teken van, overal zag ik nieuwe mogelijkheden, gave plannen die ten uitvoer zouden kunnen worden gebracht en waarvoor ik inmiddels over was geschakeld op niet alleen ideeën maar ook daden! Inschrijving bij de KvK, openen van een zakelijke rekening, aanmelden bij de Belastingdienst en aanschaf, vooral véél aanschaf van producten en materialen om mijn plan ten uitvoer te brengen. Het huis begon al aardig dicht te groeien met alle spullen die werden aangeschaft. Manlief, die ik inmiddels had gebombardeerd tot financiële man van mijn ‘zaak’ zag e.e.a. af en toe met lede ogen aan, maar geweldig als hij is, hij steunde me en stimuleerde me. Zolang ik hem maar niet meer taken zou toebedelen dan de financiële. Deal! Intussen was ik ook in onderhandeling met de eerder genoemde derden, maar ik was helaas vooruitstrevender dan dat zij waren of wellicht konden zijn.

Niet getreurd, mijn plan was ijzersterk, dus gewoon de plannen wat bijschaven, genoeg letters in het alfabet, toch?
Dat er inmiddels nog een andere creativiteit was bijgekomen (de krijtborden!) gaf alleen maar meer energie en dit zou gewoon een onderdeel worden van het grote plan.
Doordat de derden akelig stil bleven terwijl ik nog steeds als een speer ging, vooral in het verzamelen en inkopen van ‘heel veel’ kwamen er regelmatig nieuwe letters van het alfabet voorbij. Ik raakte er niet minder enthousiast door en zag meteen weer nieuwe mogelijkheden. Totdat ik op een gegeven moment uitgehold was en mijn situatie eens onder de loep nam en tot de conclusie kwam dat de plannen A t/m Y niet zouden gaan werken, hoe graag ik het ook had gewild. Tijd dus om knopen door te hakken, zaken èn een paar dromen af te sluiten en helemaal te gaan voor plan Z. Ik moest natuurlijk wel, want ik was door m’n letters heen. Maar met nog evenveel enthousiasme en net zoveel ideeën ben ik met deze website ofwel plan Z begonnen. En ik heb er ZZZZZZZin in!!